Die rots in jou pad


‘n Seuntjie het buite gespeel en hy was besig om vir hom huisies te bou en paaie te maak sodat hy met sy karretjies daarop kon ry. In die proses was daar n baie groot rots wat in sy pad was, en hy het alles probeer om die rots geskuif te kry. Hy het dit getrek, hy het dit gestoot, hy het naderhand sy fietsie gaan haal en n tou daarom vasgemaak en dit so probeer wegtrek, maar alles tevergeefs. Die sweet het hom afgetap, en hy het moedeloos langs sy pa gaan sit wat onder n boom op n bank gesit het, en hierdie hele petalje aanskou het. Sy pa het hom vol liefde aangekyk en vir hom gevra: “Boetman het jy nou alles probeer?” Baie verontwaardig se hy vir sy pa: “Pappa het gesien hoe hard ek gesukkel het, ek is nou so moeg en die rots beweeg nie”.
Sy pa het saggies oor sy koppie gestreel, en vir hom gese: “Maar jy het nog nie als probeer nie”. Boetman het opgespring en gese: “Maar pappa het gesien hoe sukkel ek” En toe antwoord sy pa in n sagte stem, “Nee my seun, jy het nog nie alles probeer nie, want jy het my nog nie gevra nie”.

Here hoe dikwels het ons hierdie vreeslike rots in ons pad, en niks wat ons doen of sê beweeg dit nie, en as ons dan op ‘n hopie neersak en ons wil huil van moedeloosheid, dan vra U so saggies: ” My kind, het jy my al gevra” Ons erken vandag dat ons eers in ons eie krag probeer, en as niks wil werk nie, dan gaan ons na U toe as ‘n laaste poging.

Here, van hierdie dag af, onderneem ek om eerste by U Voete te gaan sit, dan het ek nie nodig om my eie kragte so uit te put nie. Amen.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s